Pensioen Due Diligence

Het bepalen van de pensioenrisico's van een onderneming bij overname of fusie wordt steeds belangrijker

Bij overnames en fusies valt het pensioen vaak tussen wal en schip. Pensioen verdient veel meer aandacht dan het nu krijgt. De pensioenkosten zijn, op het loon na, de grootste kostenpost van een onderneming. Het is daarom van groot belang uw cliënt weet met wie hij zaken doet. Pensioenclaims verjaren bijna niet. Als een medewerker na vele jaren bemerkt dat hij financieel is benadeeld bij een pensioenwijziging, dan kan hij zomaar zijn recht halen bij zijn voormalige werkgever. Zeker met de vele wijzigingen die we de afgelopen 15 jaar hebben ondergaan, ligt dit risico serieus op de loer.De financiele claims bedragen meestel vele tienduizenden Euro's.

Laat u daarom niet verrassen en laat een pensioen due diligence uitvoeren. Dan weet u precies welke pensioenrisico's kleven aan uw bedrijf of het bedrijf van uw cliënt of het bedrijf waarmee wordt gefuseerd of dat wordt overgenomen.

Onze aanpak is om met een praktische korte analyse te bepalen of u bepaalde risico's loopt. Als dat niet zo is, dan zijn we snel klaar.
Als blijkt dat er potentieel veel meer aan de hand is, dan zullen wij u aangeven dat nader onderzoek nodig is. Van iedere fase maken wij een inzichtelijk verslag. Op deze manier weet u precies waar u aan toe is.

Het bepalen van de pensioenrisico's in uw onderneming of de onderneming van uw cliënt is van groot belang, omdat de aansprakelijkheden die voortvloeien het pensioenrisico ook bij de adviseurs van het bedrijf kunnen neerslaan.

Stel uw vraag